Laatste nieuws

 • Wil je ook via ons GRATIS naar de NOT?

  Klik hier voor registratie! 

  We hopen je daar (weer) te zien, dus loop gezellig even bij ons langs!

 • Bij Inzichtelijk staat spelenderwijs leren centraal. Juist de hoeken en activiteiten die je wegzet zijn belangrijk. Laat de kinderen ervaren, voelen, spelen en communicerenHet doel dat centraal staat wordt in het spelaanbod van de leerlingen verweven.

  Door toevoegen en weglaten kun je een hoek direct verrijken en nieuwe spel- en dus ook leerelementen geven. 

  Het is bij Inzichtelijk ook mogelijk ontwikkelingsmateriaal in te zetten of een les vanuit de methode te gebruiken die aansluit bij de doelen en ontwikkelmomenten in de groep. Deze methode fungeert dan als handvat. Door de activiteiten af te wisselen in zelfstandig spelen, samenspelen en begeleid spelen komen de leerlingen tot optimale ontwikkeling. 

 • Het is zover; vanaf dit schooljaar is Inzichtelijk voor Peuters op de markt!

  Inzichtelijk voor Peuters is een plannings- en registratiewerkwijze voor peuters. Deze sluit naadloos aan op Inzichtelijk voor groep 1-2 en is vanaf de start digitaal beschikbaar.

  Meer informatie vind je op de website en je kunt altijd informatie opvragen via info@inzichtelijkonderwijs.nl, of door te bellen met Monique (06-46040467) of Roos (06-42098957)

Vrijblijvende informatiebijeenkomst?

Klik hier!

 

Inzichtelijk is een werkwijze voor doel- en handelingsgericht werken.

Zowel voor peuters als voor groep 1-2.

Inzichtelijk geeft zicht op:

 • De doorgaande leerlijnen;
 • De onderwijsbehoeften van leerlingen/kinderen;
 • De opbrengsten en ontwikkelingen van leerlingen/kinderen.

De principes van HGW zijn in Inzichtelijk verwerkt.
Inzichtelijk is zowel digitaal als op papier beschikbaar.

 

Handelingsgericht werken

Er wordt gewerkt met kant en klare groepsplannen. De kern- en tussendoelen, zoals door het ministerie van Onderwijs vastgelegd, zijn in Inzichtelijk verwerkt.

Via de maandelijkse werk- en zorgcyclus wordt het behalen van deze doelen op gedegen en efficiënte wijze geadministreerd.

Door te werken met Inzichtelijk krijgt de leidster/ leerkracht inzicht in de ontwikkeling van het kind/ de leerling en in de leerlijn die het kind/ de leerling doorlopen moet.

Dit geeft duidelijkheid en rust.

 

Inzicht in ontwikkeling

De werkcyclus in Inzichtelijk is een cyclus van registreren, observeren en signaleren.

Het werken vanuit doelen staat voorop. Er wordt optimaal aangesloten op de onderwijsbehoeften, zonder de kinderen/ leerlingen uit het oog te verliezen.

Inzichtelijk Digitaal brengt meer tijd en ruimte voor het plannen van de lesinhoud en het begeleiden van de kinderen/ leerlingen. Door het invoeren van de gegevens zijn deze niet langer alleen in het hoofd of op papier, maar ook digitaal vastgelegd.

Hierdoor maak je gebruik  van handige tools als individuele leerlingresultaten, groepsresultaten en individuele leerlingoverzichten.